http://www.ligetgaleria.c3.hu/290.html
https://litera.hu/irodalom/elso-kozles/guy-debord-a-spektakulum-tarsadalma.html
videóelőzetes
megnyitó (videó)
tárlatvezetés (videó)
https://artportal.hu/magazin/elcsodalkoztam-amikor-vita-lett-abbol-hogy-szabad-e-ilyet-csinalni-interju-erhardt-miklossalErhardt Miklós: Korrektúra
A kiállítást megnyitotta Baki László (Gondolkodó Autonóm Antikvárium), 2021. szeptember 30-án, este 18:00 órától
A kiállítás e-mailben történő előzetes időpont-egyeztetést követően megtekinthető október 25-ig a Liget GalériábanLiget Galéria, 2004. február 12.


Korrektúra

Guy Debord A spektákulum társadalma című könyve első fordítását 2004-ben mutatta be a Liget Galéria. A gondozott szöveg 2006-ban jelent meg a Balassi Kiadó és az MTA Művészettörténeti Kutatóintézete kiadásában. Az azóta eltelt idő pozitív hozadéka, hogy ma már talán nem kell magyarázkodnom a "spektákulum" kifejezés létjogosultságával kapcsolatban; negatív hozadéka pedig, hogy számtalan más hibát és hiányosságot találtam - és találtak mások - a szöveg fennmaradó részében. Ezeket kezdtem el javítani két évvel ezelőtt, amiből az lett, hogy lényegében nulláról újrafordítottam az egészet. Jelen tudásom szerint elégedett vagyok az eredménnyel, de tíz év múlva esetleg érdemes lesz újra nekiállni. A kiállítás igyekszik hozzáférhetővé tenni a munka tapasztalatait és eredményeit, és talán indirekt reflektál arra is, ami közben a világban történt.