bajkonuri videó
Tilos Rádió - Alkotás útja 2019.01.31.
Kuala Lumpur - Bangkok,2017.
videóelőzetes
megnyitó (videó)

Moravetz Ákos: IKE dinoszaurusz
Megnyitotta Sugár János, 2021. július 30-án, 19 órától 

A kiállítás e-mailben történő előzetes időpont-egyeztetéssel látogatható augusztus 27-ig
IKE, dinoszaurusz


   Moravetz Ákos, IKE, pontosan harminc éve foglalkozik graffitivel. Ebben a szubkultúrában, ha valaki átlépi aktív tevékenységében a harminc évet, akkor kiérdemli a dinoszaurusz kitüntető jelzőt.
   IKE kezdetben itthon, de az elmúlt húsz év folyamán külföldön is festett falakat és vonatokat, emellett tevékenységében mindig is fontos volt a közösségszervező aktivitás. 2003-ban indult a Harmless projekt, ami eredetileg egy weblap volt, sajnos az oldal nem tudott úgy működni, ahogyan azt a szerkesztők szerették volna, így több mint 18 millió képletöltés, 40 ezer komment után elbúcsúztak a harmlessmag.hu-tól. Hosszú évekig próbálták megtalálni a megfelelő formát, hogy miként folytatódhatna, újulhatna meg mégis ez a projekt. Ennek nyomán a későbbiekben két nyomtatott kiadvány is megjelent, a Substance (2004) és a Harmless (2005).
   A festés, a fotózás és az utazás élete szerves részévé vált. Betűinek szögletes formái, geometrikus képi gondolkodásról árulkodnak, ha teheti nagyméretű graffiteket fest, melyek színvilága redukált, leginkább a fémszínekre szorítkozik. 2016-ban IKE szerkesztésében megjelent az első, és mindeddig egyetlen olyan könyvformátumú kiadvány, ami a magyar graffiti átfogó történetét kísérli meg feldolgozni. A tíz példányban létező könyv, többek között megtekinthető az ISBN könyvgalériában. Az elmúlt években érdeklődési köre tágult, az urbex fele fordult, és 2020-ban barátjával eljutottak a kazahsztáni Bajkonurba, hogy az elhagyott Burán űrsiklót megtekintsék. Ennek a vállalkozásnak a dokumentációját 2020-ban a Telep galériában mutatták be.
   Hat évvel ezelőtt találkozott Bak Imre művészetével, ekkor merült fel benne a gondolat, hogy Budapest belvárosában, a Wesselényi utca 18. tűzfalára megfesse az 1969-es Narancssárga - Kék című kompozícióját. Ez a projektje még támogatókra vár.