VISSZA A LISTÁHOZ
Andreas Fogarasi korábban a Ligetben
Andreas Fogarasi: Vasarely Go Home, Trafó / előzetes
Andreas Fogarasi: Vasarely Go Home, Trafó / megnyitó
Andreas Fogarasi: Vasarely Go Home, MKE / lecture
megnyitó (videó)
Andreas Fogarasi képek a Liget Archívumából
Andreas Fogarasi: Építészet
megnyitotta Szemerey Samu, 2012. március 29-én, 19 órától
a kiállítás megtekinthető ápr. 26-ig

Építészet: nagy szó egy kis kiállításra. Két különböző sorozat kerül bemutatásra; mindkettő a városi építészettel, a monumentalitással, és a léptékváltás problémáival foglalkozik. 
 
A "Budapest Sight (Architecture)" új munka; azt vizsgálja, mi a helye a modern építészetnek a térképeken. Hogyan jelennek meg  pl. a turista térképeken olyan épületek, amelyek gyakran a róluk készíthető fényképek szempontjai szerint kerültek megtervezésre? A térképeken ezek kicsiny, néhány milliméteres ikonok. A sorozat korábbi darabjai kortárs sztár-építészek műveit mutatják, Düsseldorf, Barcelona, vagy Párizs térképeiből kivágva, az új sorozat pedig egy hetvenes évekbeli Budapest térképről válogat, pl. a Déli Pályaudvar, a Népstadion, vagy a Budapest Körszálló ábrázolásait.
 
Ezek mellé kerülnek makettek, dokumentációk három kültéri projektről, amelyek közül kettő terv maradt. A "Panorama (The Right of View)" 2010-ben valósult meg Isztambulban. A szerkezet a város egyfajta kortárs panorámája. Témája - és térbeli struktúrája - a kilátást, illetve annak történelemi, művészeti és ingatlanpiaci jelentőségét vizsgálja. Hasonlóan a városképpel, és annak 360 fokos ábrázolásával foglalkozik a Bruck an der Leitha számára tervezett, kétrészes projekt, az "Innerer Raiffeisengürtel / Äusserer Raiffeisengürtel" (Belső Raiffeisenkörút / Külső Raiffeisenkörút) (2008), míg az "I do not agree" (2007) az egyet nem értés, a tiltakozás városi emlékműve, amely egyben színpad/stúdió és szociális tér is.kiállított művek:

 

Panorama (The Right of View), 2010

Innerer Raiffeisengürtel / Äusserer Raiffeisengürtel (Belső Raiffeisen körút / Külső Raiffeisen körút, 2008

I do not Agree (NEIN), 2007

Budapest Sights (Architecture), 2012

Hotel Budapest, György Szrogh, 1967

Ferihegy Airport, Károly Dávid jun., 1939-1950

Magyar Szinház (akkor Nemzeti Színház), Sándor Azbej, 1964-1966

Sport Hotel (most Danubius Flamenco), Brieska István (Közti), 1960-1963

Déli pályaudvar, György Kővári, 1968-1974

Népstadion, Károly Dávid jun. (Közti), 1948-1953