VISSZA A LISTÁHOZ
Ocztos István bio - Artportal
Filmográfia

Ocztos István: H. A. L.
Ocztos István: Csónak
Ocztos István: Az ártatlanság elvesztése
Ocztos István: Keréknyomok
Csizmadia Alexa: Élet - Rajz
Ocztos István: ...és az Élet-Rajzoló
Ocztos István rajzai, a Fészek Galériában rendezett kiállításból - 2005.02.
Élet-rajz - Ocztos István újabb rajzai - 2005.12.
 

Megnyitó után

Miután elmentek a látogatók, Várnagy Tibi és a felesége Andi kiültek a kirakat elé beszélgetni.
Elég sok bor is maradt, amit haza kellett hozni.

Peternák Miklóssal a borszaküzletben találkoztam, onnan invitáltam a kiállításra, amire el is jött. Finom bort vásároltam, mondtam, ha jön meg is kóstolhatja.

Szijj Kamilla csalódott. Eleddig egy cool csávónak képzelt, s a rajzaim nem ezt kommunikálták felé. Felmerült a kérdés, hogy negyven év után, miért nem egyezik a külső és a belső.

Szalontay Tünde a fájdalomról beszélt a rajzaim láttán, amit mint színésznő sem szeret mindég megmutatni.

Aradi Lacival, a közös nőismerőseinkről beszélgettünk, amit az “Ellátó” nevű szórakozóhelyen folytattunk, hajnalba fakadóan. Itt azonban már más kérdések is felmerültek, mint szabadság, párkapcsolat, őrület, s a többi emberhez való viszony is. Előkerült a tükör, mint fogalom, s egy József Attila idézet is, mely a mosakodásról is szól.

Nagy Beáta berlini otthona teraszáról telefonált, miközben a gyerekei a játszótéren zsibongtak. Ott is sütött a nap.

Ujj Zsuzsi, szintén telefonált, hogy nála valamilyen szerelők vannak és ezért nem tud jönni.

Vági Zsuzsa, Panna lányom barátjának édesanyja, akiről később derült csak ki, hogy huszonéve ismerem, azt mondta, hogy ugyanolyan szemeket rajzolok, mint amilyenek a sajátjaim. Ezt ott helyben többen meg is erősítették.

Kiss Dezső László Saint galériavezető, túl kicsinek és kevésnek találta a rajzokat, de megnyugtattam, van belőlük még több. Egyébként is szeretem, ha van körülöttük szabad tér és fehér falfelület, meg levegő.

Várnagy Tibit, megkérdeztem, tetszenek-e a rajzaim, amire azt mondta, igazán nem az ő esetei, de miután végignézte újra, egész sok dolog tünt neki mégis tetszetősnek.

Vágó Kriszta Dániából a következőket írta e-mailben: “Fantasztikusak a rajzaid. Egészen puha lesz az ember belul, amikor megnézi.
Nem nagyon akarlak senkihez sem hasonlitani, de ugyanaz az érzés, amikor Louise Borgouise rajzait nézem.Vagy a szobrait. Valahogy minden lelassul egy kicsit.”

Krokovay Farkas úr, meg szeretné mozgatni kicsit a figurákat.

Volt akinek ez a kettő tetszett jobban, másoknak pedig éppen amaz a kettő.

Ha megnézed Te is, és lesz valamilyen benyomásod eközben, kérlek írd meg a következő e-mail címre, ami nem más, mint az én e-mail címem: ocztostudio@mail.datanet.hu

Megtisztelnél vele és örülnék!

Köszönettel, mindenkinek, aki eljött, vagy még jön.

 

Ocztos István
Budapest, 2006. 05. 14-én.