VISSZA A FEUDALYHOZ

A Forgács családnak kedvez ez a 2006-os új év. Tegnapelőtt Péter örvendeztetett meg minket egy nagyszabású kiállítással a Ludwig Múzeumban, ma pedig Kristóf a Liget Galériában.
A Feudaly nevu társasjáták termékbemutatójára került sor.

A bejáratnál sorsjegyet kaptunk, én a huszonnégyest, de sajnos nem nyertem. Viszont Kari Györgyi színésznő, aki Halász Péter ravatalánál is olyan szívhezszólóan beszélt, nyert. Egy feudaly feliratú sapkát, amit azonban átadott a barátjának.

A délceg, huszáros ruhába öltözött termékfejlesztők, ötletgazdák, egyenesen feszítettek. Egyikük megkérdezte, László Kiss Dezső, aki mindég változtatja a nevét, hogy megbundázza-e a tombolajátékot nekem, amit visszautasítottam, kerek, perec. Miután azonban tovább győzködött, illene a játék karakteréhez a bunda, belementem, s megkérdeztem, tudna-e segíteni. Mire azt válaszolta, sajnos, de nem.
Szomorú lettem ezután, de vártam a tombolát, s addig is ettem ropit, amit a magyaros ruhába öltözött, csinos lányok kínáltak.
Kint forralt bor várta a fázós vendégeket.


A tombola játék után, Kristóf szétdobált nagyon sok értékes játékpénzt, amin jeles politikusaink arcképe díszelgett, s miután elfogyott, hozzátette: ma ennél többet nem tudunk elherdálni.

Halkan megjegyezte a galériavezető, Tibor, hogy csak a Kristóf haverjai nyertek, az övéi pedig nem.

Mivel én fényképeztem, nem tudtam a repülő pénzek után nyúlkálni, a földről szedegettem fel őket, a sáros lábak alól, de már megszáradtak és betettem a tárcámba.
 

(írta OI, fotók OI és VT)