VISSZA A LISTÁHOZ
LÁBASS KORÁBBAN A LIGETBEN
LÁBASS KÉSŐBB A LIGETBEN
Lábass Bio - Artportal

    25 év óta használom,
     25 év óta dicsérem
      és meggyőződéssel
       felkiáltok:


„ÉLJEN A PETŐFI (ÉLET-ELIKSZÍR)
BORSZESZ!”

Egy bölcs levele egy volt gazdájához.

    Kedves Gazduram!

.. Igen Örvendek azon tudatnak, mely szerint már a legjobb egészségnek örvend a "Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz" használatától. Ugy-e, megjósoltam akkortájban, mikor nagybeteg volt, hogy talpra állítom kendet, ha nekem szót fogad és a "Petőfi Élet-Elikszír) borszesszel” kurálja magát. Ugy-e, nem hitte volna bátyámuram – kinek halálhíre futótűzként egész vármegyénkben elterjedt, nagyfoku tüdő-, szív- és vesebaja miatt, – hogy még sajátkezüleg fog levelet írni nekem hálalevelet.
Higyje el nekem, tisztelt bátyám, hogy sokat fáradoztam, míg a „Petőfi (Élet-Elikszír) borszeszt" úgy sikerült összeállítanom, hogy ma már nincs az a nagy beteg és nem létezik az a család, kinél nem volna található a „Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz”. Lehet az a betegség 40 esztendős, lehet az külső vagy belső nyavalya; származhat az megfázástól, megerőltetéstől. Ifjúkori bűnöktől, legyen az öreg, fiatal, asszony vagy férfi, fiú vagy leány: „Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz” rögtön megállja a helyét. Egy üveg „Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz” végett az egész országból felkerestek a csúzos, reumás, és köszvényes betegek, az ország összes gyomorbetegei, az ország összes lábfájósa, mell- és hátfájósa, a fej- és derékfájásban szenvedőkkel együtt. Kedves bátyám-uramnak is megrepedne a szíve, ha látná azt a sok heptikás lányt, férfit, kik remény nélkül voltak, mert kipróbálták haszontalanul a világ összes háziszereit. Jöttek a nők, kiknek férjük az iszákosságtól elzüllött. Jól esik látni, hogy ezek mind teljesen kigyógyultak és családjuknak visszaadattak. Hiszen jól emlékszik rá gazduram, mikor magam is nyavalyáskodtam: hol az ereim zsugorodtak össze, hol csontfájásom, szurásom, szaggatásom, nyilalásom és mindig lábfájós voltam: a járás mindig is nehezemre esett és mindig fáradt voltam. Most pedig faluról-falura járok, szőlőmbe, tanyámba is gyalog járok és kutyabajom. Sokat vesződtem étvágytalansággal, gyomorgörccsel, szívszúrással is, míg végremindezektől megszabadultam. Kenetem is magam a „Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz”-szel és cseppenként iszogattam. Kis unokám azelőtt lázas, gyenge, vérszegény, sápadt volt s amellett panaszkodott étvágytalanságra, csikarás és köhécselése miatt, de ma már a falu legizmosabb leánya. Hiszen emlékszik talán gazduram, a Péter sógorra, aki felköltözött Pestre; az is mindig dagadt volt, hol a lába, keze, hol a gyomra vagy lépe, sőt a lába is, és mind elmúlt neki a „Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz”-től. Itt mindjárt felhívom figyelmét bátyámuramnak, amíg el nem felejtem, hogy ha ismét elővenné a régi szemgyengesége, fülbaja vagy gége- és szájfájása, ugy csak a „Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz”-hez folyamodjék.

Kedves bátyám! A 70-ik esztendőt taposom, jó órában legyen mondva, teljes egészségben és ifjú erőben. A „Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz”  volt az egész életemben összes reményem és vezércsillagom. Azt is elárulom bátyámuramnak, hogy a „Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz”  mindenütt kapható. De ha nem tudja beszerezni, akkor írjon egy levelezőlapot és kérjen pontosan: 3 nagy üveg valódi „Petőfi (Élet-Elikszír) borszeszt”. De jól nézze meg az üveget, mert csak az az igazi „Petőfi (Élet-Elikszír) borszesz”, amelyen Petőfi Sándor arcképe látható. A kizárólagos készítő pontos címe:

VAJNA JÓZSEF gyógyszerész,
Budapest, IV., Kígyó-utca 1/a.
1 üveg ára 2 Pengő. 4 üvegnél portóköltséget nem számítok.