VISSZA A LISTÁHOZ
T.H., NATO FANZIN
beszeloszabnap
 
 
TISZTA HÁBORÚ
- tacepao a Liget Galériában


Tekintettel a jugoszláviai háború ökológiai, szociális és politikai következményeire a Liget Galéria 1999 június 14-től augusztus 20-ig tacepaot állít fel XIV.ker. Ajtósi Dürer sor 5. alatti helyiségében. Bízva abban, hogy az orosz és finn közvetítéssel folyó béketárgyalások a NATO bombázások mielőbbi leállításához vezetnek, a tacepao az elmúlt hetekben napvilágott látott - ill. eztán publikálásra kerülő - tényekkel összefüggésben kívánja összegezni a jugoszláviai háború és a NATO újradefiniálásának tanulságait, reflektálni a magyar kormányzati és parlamenti döntéseket; a Heller/Konrád vitát etc.
A tacepaora a helyszínen található tapétaragasztó, illetve pemzli segítségével bárki, bármilyen a témával összefüggő KÉPET/SZÖVEGET felragaszthat, illetve a galéria információs asztalára téve bármely publikációt mások számára is hozzáférhetővé tehet. Technikai megkötés nincs, javasolt méret az A/4, ill. A/3.


A Tiszta Háború című, a kiállítást kísérő fanzin két számának borítója
(szerk. Várnagy Tibor, ff, fénymásolat, 120 pld)
Elképzelésünk Swierkiewicz Róbert másfél évtizeddel ezelőtt tett javaslatán alapul:

Miért MAIL MÚMIA? Mert ez a MAIL-ART-ból jövő xerox anyag / - "A gyakorlati művészet és a technológia közötti kép"  tehát a konzerv, a múmia nem tesz mást, mint lehetőséget biztosít arra, hogy túlélésünkön elgondolkodjunk / hagyományos kiállítási formulába BURKOLT JAVASLAT volt egy nyitott és abszolut demokratikus / folyamatosan változó anyag bemutatását lehetővé tevő / galéria létrehozására.  1. A mail-artból tisztán jön a demokratizmus ZSÜRI NINCS, az elgondolások, munkák szabadon áramlanak. 2. A XEROX a legmodernebb fotografikai eljárás, melyet azonnal bárki, bármikor használhat, kezeléséhez nem kell iskolát végezni. 3. Használható falak melyekről nehézség nélkül lehet le és föltenni a munkákat. Itt a munka létrehozójának választása a döntő. Ebben a szituációban a technika megoldás, mert szinte észrevétlenül vezet át "A MINDENKI MŰVÉSZ" örömteli állapotába - a kreatív impulzus mindannyiunkban megvan. Ugyanilyen szisztémával létrehozható HANG GALÉRIA, POLAROID GALÉRIA, VIDEO GALÉRIA, KOMPUTER GALÉRIA, ahol az alkotásban részt venni kívánók az anyagköltségen és a maguk tettéért vállalt felelősségen kívűl mással nem fizetnek. Végül a galéria vezetőjének nem kell törnie a fejét, ki az épp soron következő ügyeletes zseni. SR 1985.III.22. BUDAPEST

A projektben résztvevők, ill. az az iránt érdeklődők első találkozójára 1999. június 25-én, pénteken 18 órakor kerül sor. A tacepao megtekinthető, Sze-H: 14-18h.